lt +370 615 64 268 I - IV 9:00 - 19:00; V 9:00 - 17:00 Latako g. 1 - 17, Vilnius

Laiminga išgelbėtos šypsenos istorija: metalo keramikos pasaga

metalo-keramikos-pasaga

Dar ne taip seniai buvo labai paplitęs protezavimas metalo keramikos pasaga, kai gydytojai gamindavo vientisą viso žandikaulio tiltą. Tai tokia konstrukcija, kuomet protezuojami („apvelkami“) visi vieno žandikaulio dantys, nepaliekant tarpų ir viską sujungiant į bendrą konstrukciją – pasagą.

Neretai pasitaiko atvejų, kuomet atsipalaiduoja viena pasagos dalis, dažniausiai viršutinio žandikaulio krūminių dantų srityje. Paprastai tai vyksta dėl kaulo elastingumo ir viršutinio žandikaulio mikrojudesių tarp kairės ir dešinės pusės kaulų.

Į „Odontėjos“ kliniką kreipėsi pacientė, kuri skundėsi atsipalaidavusiu tiltu viršutinio žandikaulio kairės pusės krūminių dantų srityje. Kadangi tai buvo vientisas 14 vnt metalo keramikos tiltas ir pacientė kol kas nesiruošė gaminti naujo protezo, buvo nutarta restauruoti senąjį. Plonu grąžteliu atidalinome tiltelį tarp kairės pusės iltinio ir antro priekinio danties. Nuėmus 4vnt tiltą, radome atsipalaidavusį iltinio danties metalinį lietą kultinį kaištinį įklotą, kurį pricementavome. Pacientė nunešė atsipalaidavusį tiltą dantų technikei, kuri jį gamino  ir ji atstatė nugręžtą dalį keramika. Tuomet mums liko tik pricementuoti atskirą tiltelį.

Taigi, tokiu būdu išgelbėjom dantis nuo gedimo po atsipalaidavusiais vainikais, o pacientę nuo didelių išlaidų perdarant 14 vnt tiltą. Nuotraukose matosi tiltelis po restauracijos. Tarpelis tarp antro priekinio ir iltinio danties beveik nepastebimas. Taip pat gražiai priderinta nušlifuota keramika ilginio danties medialiniame kontakte.

Žinoma, toks variantas ne visada pavyksta ir tai tik laikinas sprendimas, ateityje visgi teks  gaminti naujus dantų protezus. Bet čia jau kita istorija…

Alternatyvus tekstas

Pin It on Pinterest