lt +370 615 64 268 I - IV 9:00 - 19:00; V 9:00 - 17:00 Latako g. 1 - 17, Vilnius

Nuo ko priklauso dantų implantų kaina

Kodėl rinktis danties atstatymą implantu? Priežasčių yra daug – grįžta kramtymo ir kalbėjimo komfortas, tvirtumas ir estetika, nebetirpsta žandikaulis prarasto danties vietoje, be to, apsaugomi kaimyniniai dantys, nes jų nereikia šlifuoti.

Pasaulyje skaičiuojama milijonai atvejų, kai implantai pateisino viltis. Modernioji implantologija – dažnai geriausias dantų atstatymo būdas, tačiau kainos atžvilgiu nėra pigiausias. Dabar implantavimo metodai tiek išvystyti, kad amžiaus (nerekomenduojama iki 18 m.) ar sveikatos būklės apribojimų liko nedaug.

Implantas trūkstant vieno danties

Iš esmės danties implantas – dirbtinė danties šaknis, įsukama į dėl įvairių priežasčių prarasto danties vietą. Į šią dirbtinę šaknį įtaisoma atrama, ant jos tvirtinamas danties vainikėlis. Vadinamasis „vieno danties tarpas“ gali būti panaikintas įsriegus implantą, nešlifuojant kaimyninių dantų.

implantų grupėSu implantu tiltelio atrama stipresnė

Jei dantų trūksta svarbiose pozicijose, galima rinktis tvirtą dantų tiltelį iš implantų. Tokiu atveju nereikia išimamų protezų – dalinės plokštelės.

impantai-visi-dantysImplantais galima atstatyti ir visą dantų lanką

Netekus visų dantų, juos galima atkurti protezu, tvirtinamu ant dantų implantų. Tada nereikia išimamų protezų – pilnos plokštelės. Fiksuoti ant implantų protezai visiškai netrukdo kalbėti, netrikdo skonio jutimo, atkuria buvusį kramtymo pajėgumą, natūraliai atrodo, ilgaamžiai.

Iš ko susideda implantų kaina

Tvirtai į kaulą įsukta dirbtinė šaknis yra kokybiškas ir sudėtingiausias šiuolaikinio protezavimo būdas. Kartu implantas duoda puikių estetinių rezultatų. Implantų kaina nėra universali, prieš implantaciją reikia išnagrinėti kiekvieno paciento situaciją ir kruopšiai apskaičiuoti išlaidas. Kaina gali varijuoti ir dėl to, kad dantų implantavimas – privatus reikalas, dėl kurio susitaria odontologas ir pacientas. Būsimos išlaidos neturi visuotinai taikomos orientacinės ribinės vertės, nes konkrečiu atveju sąskaita skiriasi, priklausomai nuo sudėtingumo lygio, taikomos implantavimo sistemos, implantų skaičiaus. Be to, gali prireikti papildomų paslaugų, pvz., kad būtų atstatytas žandikaulis. Taigi, kainyno pasiūlymus ir susijusias gydymo išlaidas palyginti galima tik sąlyginai.

Protezai (pvz., vainikėliai, tilteliai) nėra standartizuotas pramoninis produktas, bet visada gaminami pagal individualų modelį ir atskirai pritaikomi. Būna atvejų, kai pagal atskirą užsakymą gaminamos ir vainikėlių atramos, nes dėl implanto, dantų padėties, krypties negalima pritaikyti standartinių atramų. Tokiu atveju kaina gali stipriai išaugti. Kainą kelia ir atramų arba vainikėlių medžiaga, pvz., cirkoninė atrama brangesnė negu lieta, vainikėlis gali būti brangesnis ar pigesnis.

Implantai įsukami į žmogaus kūną ir ten turi prigyti, o pacientui reikia prie jų priprasti. Į kainą įeina ir implantologo darbas. Išsilavinęs ir patyręs implantologas vien savo kompetencija labai prisideda prie ilgalaikės ir sėkmingos implantacijos.

Yra daug gamintojų. Bet reikia taikyti tik tokius implantų tipus, kurių sauga ir ilgaamžiškumas jau įrodytas ilgalaikiais tyrimais ir kurių sudėtinių dalių tiekimas, jei reikėtų, būtų užtikrintas net ir po daugelio metų.

Apskritai dantų implantų kaina priklauso nuo šių aplinkybių:

Dantų implantacija yra labai kvalifikuotas gydytojo rankų darbas. Odontologo darbo patirtis, ypač implantavimo, kaupiama daugelį metų. Kad nauji dantys būtų gražūs ir tvirti, reikia įgūdžių ir labai kruopštaus darbo.
Norint ilgalaikio implanto, privalu investuoti į profesionalų darbą ir geros kokybės medžiagas.
Minimalios invazijos, kokybiška, naujais metodais atliekama implantacija nėra pigi.

implantaiKiti svarbūs dantų implanto kainos kriterijai:
  • imlantacijos bendrosios išlaidos;
  • diagnostika;
  • privalomųjų dantų implantų skaičius;
  • implantologo taikoma sistema, pvz., „Biomet 3i“, „Biohorizons“;
  • vainikėlio atramų tipas – standartinės ar individualios;
  • vainikėliams naudojamos medžiagos (pvz., metalo keramika, cirkonio oksido keramika);
  • implantologo ir dantų techniko darbo įkainiai;
  • paciento pageidavimai.
Kaip išlaikyti dantis baltusDaugėjant pageidavimų didėja ir kainos

Pagrindinė implantų kainos taisyklė: kuo didesni poreikiai ir kuo geresnio rezultato norima, tuo didesnės sąnaudos. Prašom kuo daugiau klausti savo odontologo. Jis iš anksto supažindins su įvairiomis alternatyvomis ir jų kainomis. Pacientas gali rinktis ne vieną variantą: nuo paprasto, sudėtingesnio iki itin sudėtingo ir prabangaus galutinio rezultato.

Palikite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pin It on Pinterest