lt +370 615 64 268 I - IV 9:00 - 19:00; V 9:00 - 17:00 Latako g. 1 - 17, Vilnius

Dantų skausmas ir sinusitas: Ar sinusų infekcija gali sukelti dantų skausmą?

sinusai

Kas yra sinusitas?

Kiekvieną kartą, kai įkvėpiame per nosį, oras per mūsų sinusus keliauja iki plaučių. Sinusai yra tuščiaviduriai, tai oro užpildytos ertmės mūsų viršutinio žandikaulio kauluose. Jie yra iškloti rausva membrana, kuri panaši į rausvą pamušalą burnos viduje.
Kai jūsų sinusai užkrėsti ir susidaro uždegimas, jis vadinamas sinusitu. Pasitaiko atvejų, kuomet mūsų pacientai kreipiasi pagalbos dėl dantų skausmo. Atlikus tyrimus, mes kartais pastebime, kad jų dantys yra sveiki ir kad reali jų skausmo priežastis yra sinusinė infekcija ar sinusitas.

Kaip jūsų sinusai gali sukelti danties skausmą

Žemiau matome dantų rentgeno nuotrauką. Nuotraukoje pažymėtos sinusų sritys (sinusai, esantys viršutiniame žandikaulyje), kad galėtumėte pamatyti, kaip arti jie yra prie viršutinių žandikaulio dantų šaknų.
[gkt_sc_images src=“https://odonteja.lt/wp-content/uploads/2018/07/sinuses_on_dental_xray.jpg“ mobile-friendly=“yes“ id=“2771″ class=““ width=“644″ height=“312″ alt=“sinusitas“ title=“sinusitas“]

Kairėje pusėje, matome, kad sinusų apačia eina žemiau viršutinio žandikaulio danties šaknų. Tai optinė apgaulė, nes mes matome erdvinį trimatės erdvės objekto vaizdą. Tačiau pasitaiko atvėjų, kad dantų šaknų viršūnės būna sinuse, štai kodėl dėl sinusų infekcijos gali atrodyti, kad jums skauda dantis.

Kaip sužinoti, ar skausmas yra sukeltas danties ar sinusų

Kai pacientui pasireiškia stiprus danties skausmas, mes dažniausiai padarome skausmingo danties rentgeno nuotrauką. Mes taip pat atliekame kai kuriuos testus patikrindami skausmo židinio aplink dantį apimtį. Tai leidžia mums geriau suprasti, ar skausmas yra iš vieno danties, ar ne.
Jei dantys neturi jokių erozijų ir yra sveiki, mes paprastai bandome rasti kitą skausmo šaltinį, pvz., Sinusinę infekciją (sinusitą).

Sinusų infekcijos simptomai

Vienis iš pagrindinių žandikaulių sinusito simptomų yra sunkus kvėpavimas per nosį, pūlingos  išskyros iš nosies, galvos, o ypač kaktos srities, skausmas, karščiavimas. Šie sinusito požymiai išsivysto maždaug per savaitęs nuo ligos pradžios. Sekantys sinusito požymiai, pasirodantys po prieš tai išvardintų yra nosies, akiduobių, skruostų tinimas, kosulys, nemalonus kvapas iš burnos.

Sinusito gydymas

Sinusų uždegimą galima gydyti įvairiais būdais. Štai keletas įprastų žandikaulio sinusito gydymo būdų:

• Naudokite drėkintuvą, kad sudrėkintumėte orą, kuriuo kvėpuojate. Tai padeda atsikratyti bet kokių tirštų išskyrų, kurios susikaupė sinusuose.
• Naudojant nosies purškalą, kuriame yra fenilefrino arba efedrino.
• Geriamieji dekongestantai, pvz., Sudafed (psedoefedrinas)
• Jei gydytojas jums paskyrė antibiotikų, galima manyti, kad sinusitas yra sukeltas bakterijų. Įprastai skiriami antibiotikai, kurie skirti sinusitui, yra amoksicilinas, trimetoprimsulfametoksazolas, klavulanatas su amoksicilinu, azitromicinu ir cefuroksimu.

Pin It on Pinterest