lt +370 615 64 268 I - IV 9:00 - 19:00; V 9:00 - 17:00 Latako g. 1 - 17, Vilnius

Dantų protezavimas metalo keramika

Retas kuris turi tokius gražius ir stiprius dantis visą gyvenimą, kad galėtų apsieiti be jų protezavimo – dantų vainikėlių, tiltelių, implantų, išimamų plokštelių… Nors atrandama naujų medžiagų ir galimybių protezuoti, iki šiol dažniausiai naudojami metalo keramikos vainikėliai, tiltiniai protezai ar implantai. Pakalbėkim kas tai – dantų protezavimas metalo keramika

Kas yra metalo keramika

Metalo keramikos protezo pagrindas – metalinis karkasas su keramikos (porceliano) apdaila, kuri užlydoma specialioje krosnyje veikiant aukštai temperatūrai. Karkaso gamybai naudojami metalo lydiniai skirstomi į tauriuosius ir netauriuosius. Taurieji skirstomi į aukso-platinos ir paladžio-galio, o netaurieji – į kobalto-chromo ir nikelio-chromo lydinius. Netauriųjų lydinių keramikos vainikėliai yra tvirtesni, plonesnio karkaso, jų gamyba pigesnė nei tauriųjų lydinių.

Nepaisant visų tauriųjų ir netauriųjų lydinių skirtumų, metalo keramika yra vienas patikimiausių protezavimo metodų šiuolaikinėje odontologijoje ir dėl kitos priežasties. Metalo keramikos protezų gamybai naudojama stomatologinė lauko špato (tvirtos uolienos, įeinančios į akmenų sudėtį) keramika sukuria labai tvirtą jungtį su metalo karkasu. Vyrauja nuomonė, kad tarp metalo lydinio ir keramikos susidaro dviguba jungtis – cheminė ir mikromechaninė. Cheminė jungtis egzistuoja dėl oksido plėvelės lydinio paviršiuje, o mikromechaninė jungtis susidaro keramikai įsiliejant į karkaso paviršiuje esančius nelygumus, atsiradusius veikiant slėgiui gamybos metu.

Plačios naudojimo galimybės

Metalo keramikos protezu galima atkurti tiek pavienius dantis, tiek dantų grupes. Dengiamąjį porceliano sluoksnį galima priderinti prie kitų dantų spalvos.

Metalo keramika tinka ir priekiniams, ir krūminiams dantims.

Pasižymi ilgalaikiu tvirtumu, atlaiko didelę kramtymo jėgą. Metalo keramikos protezai apdailos medžiagos skilimo požiūriu yra patikimiausi.

Tai yra patys geriausi protezai kokybės ir kainos atžvilgiu.

Šiek tiek trūkumų

Metalo keramikos vainikėlyje ar tiltelyje esantis metalas šviesą atspindi, todėl danties protezas nėra laidus šviesai ir neatrodo tarsi visiškai natūralus dantis.

Ilgainiui, traukiantis dantenoms, aplink metalo keramikos protezą atsiranda plonytis metalo kraštelis.

Netauriųjų metalų lydinių karkasas gali sukelti alerginių reakcijų, nors tokių atvejų būna labai retai.

Naujoji metalo keramika

Didėjant pacientų estetiniams reikalavimams, intensyvėja estetiškesnių protezavimo galimybių paieška. Naujosios technologijos leidžia pagaminti tokius metalo keramikos protezus, kad metalo karkasas yra tarsi paslėptas, jo nesimato netgi traukiantis dantenoms. Tokie protezai brangesni, tačiau atrodo ypač gražiai.

 

Atsakymų 1
  1. Alvyra

    Sveiki,noriu paklausti,šiek tiek nutrupėjo keramika dengtas dantis ar jis visas dabar ištrupės ar skils pusiau…Ar turiu nerimauti.Visi dantys sujungti ir apmauti keramika prieš du metus.Dėkoju. Alvyra.

Palikite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pin It on Pinterest